poszedlem zrobic rozrząd.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

www.zmax.pl albo pogadaj z NECKIEM99

a poza tym kolego geo022, lenistwo nie popłaca i wszystko co pytasz a poza tym ale ze dzis dzien dziecka to ci napisze

1
    Zamieszczone przez geo022
    czy przy wymianie rozrządu (przebieg 90 tys km ) należy również wymienić pompę wody i co ile w tych silnikach taką pompę się wymienia.
    WYMIENIA się przy każdym rozrządzie. A to co pisza lub mówia w ASO olec włozyc miedzy bajki i tyle,
    wymieniasz rozrząd wymieniasz pompe.
    wydasz 270 zł - cena kosmos -są po 160 zł ale to inna bajka i masz spokój, nie wymienisz to za jakis czas zrobisz to samo i dodasz 270 zł + wymiana czyli roboty tyle samo co przy wymianie rozrządu
    coś dodać mam ?

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

Sigma_74, i to racja nic dodac nic ując w zasadzie pompa wytrzymuje 120 - 140 tys i co znów rozbiurka rozrzadu bezsensu. jak rozrząd to i pompe i niesłuchac mechaników że nie ma luzu itd. Wymieniać :!:
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• geo022
        Drive
        • 2007
        • 53

DZięki Panowie
        co do szukania jakos nie wyszlo:P

ale ciekawostka odnośnie pompy wody:
        oryginał w Aso to 160 zl
        oryginał na www.skodaczesci.pl to 270 zl
        a oryginał nr 2 w Aso to 700 zl

jaka róznica - heh -nie uwierzycie ten za 160 zl pompa to czesc renegerowana ale oryginalna i sprzedają to w Aso ( a jak dla mnie to czesc wymontowana wymyta i sprzedana komu innemu )
        wiec decyduje sie na oryginał nieuzywany za 270 zl -niezle przbicie swoją drogą co nie? :P
        Elegance version

Komentarz

zgłos sie do NECK99 załatwisz komplet tanije może ...

Komentarz

• Rapist
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 99

jak dla mnie to rozrząd nie musi być VW/Skoda - i tak sami go nie robią. Contitech albo SKF też są dobre. Można kupić też wzmacniane -u którejś z powyższych firm nazywa się to DuraGrip.

Pozdro!
            Była:
            ASV + chip
            HP: coś z <124.6, 138.6> [KM] - zależnie od hamowni
            Teraz: S2C fiolet amethyst

Komentarz

• geo022
              Drive
              • 2007
              • 53

jeszcze 1 pytanko

kiedys w octavi z 98 roku mialem rozrząd zmieniany co 60 tys km , ale zmieniłem go na taki co wymienia się podobno co 90 tys
              teraz asv z 2002 roku i pytanie- rozrząd wymienia się tu co 90 tys. jak zmienię pasek to kupuje nowy i zmieniam za 90 czy za 60 tys? bo czymś to się różnic musi prawda? noi wlasnie czym?
              Elegance version

Komentarz

Pracuję...